کد خبر: ۵۵۷۷۱۳
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۵
مذاکرات کشورهای اروپایی برای مشخص شدن میزبانی سازوکار SPV جهت تجارت با ایران ادامه دارد

چالش اروپا برای انتخاب میزبان سازوکار مالی| هشدار ظریف به اروپا و آمریکا: تحریم‌‌ها به مردم آسیب می‌رسانند اما به‌ندرت سیاست را تغییر می‌دهند| تحریم‌ کسی را به میز مذاکره برنمی‌گرداند

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه اروپایی ها می دانند بدون تامین عواید اقتصادی برجام امکان تداوم وضعیت وجود ندارد، گفت: اروپایی ها برای مشخص کردن کشور میزبان SPV با چالش مواجه هستند./ما به فشار و مقاومت در برابر فشار عادت کرده‌ایم
آفتاب‌‌نیوز :
محمدجواد ظریف در خصوص آخرین اقدامات صورت گرفته در راستای تبیین سازوکار SPV برای برقراری کانال مالی میان ایران و اروپا، گفت: اروپایی‌ها عنوان می‌کنند که برای پیدا شدن کشوری که میزبان این سازوکار باشد قدری با چالش مواجه هستند.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه بحث‌ها در این موضوع هنوز ادامه دارد و با طرف های اروپایی در تماس هستیم تا وضعیت مشخص شود، اظهار کرد: در واقع برخی کشورها که به عنوان میزبان پیشنهاد شدند این امر را نپذیرفتند و مذاکرات برای مشخص شدن میزبانی سازوکار SPV ادامه دارد.

چالش اتحادیه اروپا برای انتخاب میزبان سازوکار مالی| ظریف: اروپا می‎داند بدون تامین نیازهای ایران، امکان تداوم وضعیت وجود ندارد

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت در خصوص آغاز تحریم‌های یکجانبه آمریکا و در مقابل عدم آغاز بکار سازوکار مالی پیشنهاد شده از سوی اروپایی‌ها، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده که انتخاب‌های متعددی دارد از این رو انتخاب‌هایمان براساس منافع ملی  و بر اساس سازوکاری که در کشور تعریف شده اتخاذ می شود.

ظریف افزود: اتحادیه اروپا و سایر اعضای باقی مانده برجام می‌دانند که بدون تامین نیازهای جمهوری اسلامی ایران و در واقع عواید اقتصادی که برجام برای کشورمان دارد، امکان تداوم وضعیت وجود ندارد. بنابراین اینکه چه تصمیمی و در چه زمانی این مهم مشخص شود را مقامات کشورمان با توجه به آخرین وضعیت‌ها مشخص خواهند کرد.

خودداری موگرینی از پاسخ به زمان راه اندازی سازوکار مالی اروپا با ایران

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ دیروز نیز، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آغاز نشست وزرای خارجه اروپایی در بروکسل درباره سازو کار ویژه مالی بین ایران و اروپا به پرسش خبرنگار یک روزنامه‌ آمریکایی پاسخ داد. وی در پاسخ به سوال خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال درباره زمان ایجاد این سامانه گفت: «هر چه زودتر، بهتر است.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: «فعالیت ما و انگلیس، فرانسه و آلمان درباره ساز و کار مالی ویژه ادامه دارد و ما از آنها حمایت می‌کنیم. مشارکت وزرای دارایی سه کشور اروپایی در این موضوع بسیار مهم است. آنها سرسختانه می‌کوشند تا آن را نهایی کنند. من نمی‌توانم به شما تاریخ دقیقی را اعلام کنم اما می توانم بگویم کار در حال انجام و در مسیر مثبت در حال پیشرفت است. مشارکت وزرای دارایی این سه کشور و دیگر اعضا، گام مهمی است که من فکر می‌کنم زودتر از قبل به نتیجه منجر شود.»

موگرینی همچنین گفت: «برای ما مهم است که همه چالش‌ها و شرایط پیچیده‌ای که ناشی از رفتار ایرانیان در خاک اروپاست و یا منطقه است، بپردازیم.» وی در عین حال از توافق هسته ای با ایران حمایت کرد.

ظریف: تحریم‌ کسی را به میز مذاکره برنمی‌گرداند

همچنین محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با جرمی هانت همتای انگلیسی‌اش در تهران در گفت‌وگو با روزنامه گاردین تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران نه تنها از تحریم‌ها اعمال شده از سوی آمریکا عبور خواهد کرد، بلکه پیشرفت هم خواهد کرد. ما به فشار و مقاومت در برابر فشار عادت کرده‌ایم. تحریم‌ها همواره آسیب‌زا هستند و به مردم عادی آسیب می‌رسانند، اما به ندرت سیاست را تغییر می‌دهند و این مشکلی است که تحریم‌های آمریکا همیشه با آن مواجه بوده است. این تحریم‌ها کسی را به میز مذاکره بر نمی‌گرداند. در حقیقت، این تحریم‌ها عزم آنها را برای مقاومت، مصمم‌تر می‌کند.

وزیر امورخارجه کشورمان همچنین تصریح کرد: به‌طور قطع از این تحریم‌ها عبور خواهیم کرد. ما نه تنها عبور خواهیم کرد، بلکه پیشرفت هم خواهیم داشت. ما تلاش کرده‌ایم تا تاثیرات این تحریم‌ها را بر مردم به حداقل برسانیم، اما مردم عادی و اقتصاد تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

ظریف در ادامه مصاحبه خود با گاردین گفت که هرچند اقدامات آمریکا به شدت صادرات را کاهش داده است اما اطمینان دارد که صنعت نفت ایران بازارهای خود را پیدا خواهد کرد. همواره برای نفت بازارهایی وجود دارد و این به شرایط و قیمت آن بستگی دارد. من معتقدم که ایران همیشه نفت خواهد فروخت.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین ادعای مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا را مبنی بر اینکه، این تحریم‌ها شامل تامین نیازهای بشردوستانه مانند غذا و دارو نمی‌شود را به چالش کشید و گفت: آمریکا تحریم‌های مالی علیه ایران اعمال کرده است. وقتی می‌خواهید پول جا به جا کنید، بانک از شما سوال نمی‌کند که آیا این پول برای غذا یا سایر اقلام پرداخت می شود، به همین دلیل است که تحریم ها همواره غذا و دارو را هم هدف قرار می‌دهند.  آمریکا به تعهدات خود عمل نمی‌کند. ما بر این باوریم که تمام تحریم‌ها غیرقانونی و بر خلاف قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است، اما آمریکا حتی نسبت به تعهداتی که خود داده است نیز صداقت ندارد.

وی با تاکید بر اینکه ایران از سرعت کند اتحادیه اروپا برای کمک به شرکت‌های اروپایی مایل به ادامه تجارت با ایران، مایوس شده است، گفت: چیزی که اهمیت دارد این است که اروپا در این زمینه تعهد سیاسی داده اما متاسفانه تاکنون در زمینه عملیاتی کردن این تعهدات، خیلی کند رفتار کرده است.

وزیر امورخارجه ایران اظهار داشت: هانت (وزیر امورخارجه انگلیس) به من اطمینان داد که انگلیس به توافق هسته‌ای باور دارد، با این حال، باید شاهد اقداماتی نیز باشیم.

ظریف درباره موضوع یمن نیز با بیان اینکه ایران سال‌ها است برای آتش بس تلاش می‌کند، گفت: این کابوس انسانی نمی‌تواند ادامه یابد. اگر ائتلاف (تحت فرماندهی عربستان) اجازه دهد، تمام یمنی‌ها آماده هستند که پای میز مذاکره بیایند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین